Bekezdések

Tájékoztató

EBÖSSZEÍRÓ ADATLAP Sokorópátka.doc — Microsoft Word Document, 29Kb

Fájl tartalma ( Teljes képernyő )

Az űrlap teteje

Az űrlap alja

EBÖSSZEÍRÓ ADATLAP

0x08 graphic
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat - ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként külön kell kitölteni, melyet a kézhezvételtől számított 15 napon belül kérünk visszajuttatni önkormányzatunkhoz az alábbi módokon.

Személyesen vagy postai úton: Sokorópátka Község Önkormányzata 9112 Sokorópátka, Öreg u. 1. Elektronikusan a polg.hiv@sokoropatka.hu címre megküldve, vagy személyesen a hivatalban elhelyezett gyűjtőládába helyezve.

Ebösszeíró adatlap beszerezhető még Sokorópátka Község Önkormányzatánál (Sokorópátka, Öreg u. 1.).

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000 Ft.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonos az eb összeírását követően is köteles az adatokban bekövetkező változásokat, szaporulatot, elhullást írásban bejelenteni.

Az eb tulajdonosa és tartója a változás bejelentését az alábbi módokon teheti meg: személyesen vagy postai úton: Sokorópátka Község Önkormányzata 9112 Sokorópátka, Öreg u. 1. Elektronikusan a polg.hiv@sokoropatka.hu címre megküldve.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel (chippel) nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni. 

Sokorópátka Község Önkormányzata

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2021. július »
július
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031